KAVVV Quiz
Wedstrijden - maandag 04 maart 2024

DARTS-COMPETITIE

 

                                              

 

 

Ploegen bestaan op een wedstrijdavond uit minimaal 4 en maximaal 6 speler (M/V/X) zonder enig quota voor de éne of de andere gender.  

Een wedstrijdavond bestaat uit 10 partijen.  Er wordt gespeeld in volgende formule :

  • 4 individuele partijen, 501 - dubbel uit - Best of 5 gevolgd door
  • 2 dubbelpartijen, 501 - dubbel uit - Best of 5 gevolgd door
  • 4 individuele partijen, 301 - dubbel in/dubbel uit - Best of 5

Spelers die in de eerste 4 partijen reeds tegen elkaar uitkwamen, mogen op dezelfde spelavond in het tweede blok van de 4 individuele partijen niet meer tegen elkaar uitkomen.  Het is de thuisploeg die dan haar spelersvolgorde dient aan te passen door de speler op de volgende lijn van het wedstrijdblad met de vorige om te draaien (of omgekeerd). 

Onvolledige ploeg :

Wanneer een ploeg onvolledig aantreedt (ttz met 3 spelers) mogen de aanwezige spelers nooit meer dan 3 partijen spelen.  D.w.z. dat dan enkel de 3 eerste enkelpartijen kunnen gespeeld worden, slechts de eerste van de 2 dubbelpartijen en ook slechts 3 van de 4 afsluitende enkelpartijen.  De overige wedstrijden worden dan als een 3-0 forfaitnederlaag genoteerd.

Een ploeg mag nooit met minder dan 3 spelers aantreden.  In dat geval is de hele wedstrijdavond een 10-0 forfaitnederlaag.

Wie schrijft die blijft

Het is de thuisploeg die voor elke partij een schrijver/caller moet aanleveren.  Deze noteert de scores op een whiteboard en noteert de restscore van die speler.  Mits akkoord van de bezoekende partij kan een westrijd ook gecalled worden met behulp van een elektronisch scorebord, al dan niet via App op een tablet.  De score van beide spelers moet in dat geval echter steeds vanop de okey (werplijn) door beide spelers kunnen afgelezen worden.  Beide spelers dienen dan voor aanvang van hun partij hiervoor hun akkoord te geven.  Zo niet wordt gewerkt met een whiteboard of krijtbord.