KAVVV Quiz
Kettingquizzen - vrijdag 17 februari 2023

Hoe het begon

Het is het jaar 2020 na Christus. Onder bevel van de Veiligheidsraad gaat heel België op 17 maart in lockdown. Heel België? Ja. Maar toch is er een kleine quizvereniging in Antwerpen. Deze biedt nog moedig weerstand tegen de dreiging van het isolement van haar leden. Dankzij de kettingquiz van opperhoofd Walter en de assistentie van zijn scherpzinnige krijger, secretaris Ludy, blijven de leden wekelijks op de hoogte van alles wat reilt en zeilt in hun vereniging.

 

Tezamen in een zaal quizzen en elkaar fysiek ontmoeten, was niet meer mogelijk. Daarom nam het bestuur van de quizafdeling het initiatief “to keep the quizfire burning” door wekelijks een quiz-nieuwsbrief op te stellen met daarin een “kettingquiz”. Het antwoord op de eerste vraag is nodig naar de volgende vraag te raken. Schakel na schakel lost de quizzer het raadsel op en volgt daarbij het door de quizmaster voorziene pad naar de finale eindvraag. Deze kun je normaal gezien niet oplossen zonder eerst de voorgaande schakels te hebben gevolgd.

Opzoeken is hier toegestaan, nee, zelfs noodzakelijk. De quiz is speciaal gemaakt om tijdens de week langs interessante wist-je-datjes en andere quiz-weetjes te surfen. De kettingmeester kan er vragen in kwijt die hij in een gewone quiz niet kan stellen, ofwel omdat ze gewoonweg te moeilijk zijn, en omdat opzoeken onfair/verboden is tijdens een reguliere quiz.

De deelnemers krijgen een week de tijd om hun oplossing in te zenden.

Ook na de eerste lockdown zetten we de kettingquiz verder; kwestie van de geest scherp te houden tegen de eerstvolgende fysieke quiz in zaal.