KAVVV Quiz
Ketting 15 - zondag 04 april 2021

Ketting 15 - 28/06/2020

Kunst is een rekbaar begrip. Tot zelfs 100 km ver…

 

Deze 15e beginnen we in zekere zin bij een TV-reeks uit de jaren ’50 of was het ’70 ? Al hadden we evengoed een SF-roman uit de 19e eeuw of een recente horror kunnen vernoemen. Of … zelfs wij en jullie, vooral tijdens de voorbije maanden (1)

 

  • Ook de man op de foto’s (2) speelde in 2008 een spelletje “verstoppertje” in een stad (3) waarvan de grootste lokale trots (4) speelt in het éne, maar zich vernoemde naar een ander land (5).

 

  • En dan nu een sappig, maar waar gebeurd verhaal :
    In het jaar (6) dat dit laatste land centraal stond in Europalia, heerst er anarchie in de VS ! Een gemeente (7) scheurt zich af en roept zich prompt voor 1 dag uit tot onafhankelijke republiek om stante pede aan z’n grote broer de oorlog te verklaren (Echt gebeurd ! Lees vooral de Engelse pagina van die republiek van 1 dag. Die leest hilarisch.).

 

  • De eerste en enige premier (8) (nomen est omen : let vooral op de eerste 3 letters van zijn familienaam) werd in 1995 als burgemeester opgevolgd door (en echt, we verzinnen dit niet) een man wiens naamgenoot (9) vooral kattenkwaad uitstak.

 

  • Zijn literaire vader (10) zou z’n pennennaam dan weer gehaald hebben bij een kapitein (11) waarvan diens naamgenoot (12) ooit een 3-voudige hoofdrol speelde in een film uit de fifties (13), die het voorgaande verhaal wellicht (zéér waarschijnlijk zelfs) heeft geïnspireerd. De korte inhoud ervan op IMDB leest alvast als een handleiding voor het waar gebeurde verhaal hierboven.

 

  • Hun favoriete druivenras (14) won tot nog toe 1 monument (15). De opmerkelijke officieel niet-officiële vlag (16) van dit laatste antwoord, gaat terug naar een prehistorisch volk (17) uit een bijna gelijknamige vallei (18) (en die link zie je duidelijk als je bijv. hun Italiaanse wiki-pagina bezoekt).

 

Onze vraag :

Wat is de naam van het meer aan de voet van hun vallei ?