KAVVV Quiz
Ketting 13 - zondag 04 april 2021

Ketting 13 - 14/06/2020

Vakantie in eigen land : enkele suggesties

Vakantie in eigen land … Het kan bijv. met een daguitstap naar deze plek (1) waar o.a. “Frits en Freddy” en later ook zijn strapatsen met Franky werden opgenomen. De bijnaam van het vliegtuig (2) waarmee de Italiaanse troepen tijdens WOII in het geniep hun verkenningsvluchten boven het gelijknamige, maar niet dit gebied uitvoerden, verwijst niet enkel naar een in de regel 4-daagse wind (2), maar brengt je ook bij een Japanse filmstudio (2)

 

  • Het favoriete instrument (4) van hun logo (3) wordt zelden in een klassiek orkest gebruikt. Zelden, maar zeg dus nooit nooit. Deze componist (5) voorzag er in één van zijn vioolconcerten dan maar ineens 4. Zijn in 1978 in première gegane opera, (6) had dan weer duidelijke Belgische roots. Die auteur (7) werd geboren in dezelfde straat waar 19 jaar eerder een vakgenoot (8) en uw volgende schakel was overleden.

 

  • Eén van zijn bekendste nevenpersonages (9) is trouwens opnieuw een uitstekende toeristische suggestie voor wie een dagje in die scone en omgeving wil spenderen. De andere naam van zijn dagelijkse heen-en-weer-weg (10), leidt je naar alweer een volgende dagtripsuggestie : het museum over zijn laatste overwinning in het gelijknamig dorpje (11) met ook uitstekende RAVeL (da’s an weer een dagtrip voor de sportievelingen onder ons). De resterende lokale spoorlijn voert je naar onze volgende schakel.

 

  • Voorwaarde is wel dat je er in het weekend op het juiste perron gaat staan. Al ruim 600 jaar bestaat op de juiste eindbestemming (12) een jaarlijkse folkloristische traditie (13) die je normaal vooral in de lucht of aan de waterkant zou verwachten. Het originele exemplaar wordt bewaard in een lokaal museum (14) dat ooit toebehoorde aan deze abdij (15)

 

Onze vraag :

Wie kwam daar volgens de website van die abdij in de 19e eeuw niet 1, maar 3 keer op bezoek om er verschillende tekeningen te maken ? (en laat dit onze tip met stip zijn voor een “daguitstap in eigen land”)