KAVVV Quiz
Ketting 3 - zondag 04 april 2021

Editie 003 - 05/04/2020

 

Op 5 april 2020 won Greg Van Avermaet vanuit zijn kot zijn virtuele ronde. Vind jij de weg in de Virtuele Ronde van Walter?

 

Normaal had u vandaag gekeken naar Vlaanderens Mooiste. Bij gebrek aan, rijden we dan zelf maar een virtuele Ronde van Vlaanderen. U mag zelf kiezen welke. Bij “één” voor uw TV-, of bij ons, voor uw computerscherm. Smeer uw kuiten alvast maar in …

  • We starten in de Vlaamse zusterstad (4) van de geboortestad (3) van de eerste Italiaanse winnaar (2) van de oudste Vlaamse wielerklassieker (1) die nog steeds gereden wordt (behalve natuurlijk dit jaar)

 

  • Op het grondgebied van één van haar deelgemeenten (5) werd in de 17e eeuw een merkwaardig proces gevoerd. De executie moest nog volle vier maanden worden uitgesteld. Martha was zwanger. Pas na haar bevalling hing ze. Haar familienaam (6) wees de renners lange tijd de juiste weg.

 

  • Eén van de bijnamen (9)van de eerste Italiaan (8) die de koers (7) won die tot 1962 in haar familienaam aankwam, verwijst dan weer naar een Vlaamse lokale specialiteit (10).

 

  • De huidige naam van het pand (11) waar al sinds 1880 deze lekkernij naar het originele recept wordt bereid, komt u (niks is toeval) ook tegen op de erelijst (12) van vraag 7

 

Onze vraag :

Wat was de naam van de eerste (dus hoofdsponsor) van zijn come-back-ploeg, die, als je weet wat hem 8 jaar eerder was overkomen, toch wel op z’n minst bijzonder ironisch was.