KAVVV Quiz
Ketting 1 - zondag 04 april 2021

Editie 001 - 22/03/2020

Een korte editie om er in te komen.

Een kettingquiz is een quiz waarin verscheidene vragen aan elkaar gebreid worden.  Het eerste antwoord heb je nodig om de volgende schakel te kunnen ontcijferen, enz, enz, ..Aan het einde volgt dan de eigenlijke slotvraag, die je enkel correct kan interpreteren als je de vorige schakel(s) hebt kunnen oplossen.

Om jullie telkens op weg te helpen worden in al onze kettingquizzen de verschillende schakels in volgorde genummerd...

Hier gaan we... (alvast veel quizplezier)

 

KAVVV zegt "coro-no"!

  • Dit schilderij is van de hand van een Britse waterverf-schilder (1) waarvan de Engelse Wikipedia-pagina vertelt dat hij amper 30 jaar jong was toen hij stierf aan een “aneurysm”.

 

  • Hij werd geboren in een stad (2) waar 130 jaar later een perfecte naamgenoot van hem (zowel voor- als familienaam dus) lid werd van een Britse bandje (3) uit diezelfde stad.

 

  • Voor de eerste echte studioplaat (4) van dat bandje zong die naamgenoot van onze schilder een nummer (5) dat eerder al was uitgebracht door The Everly Brothers, maar die brachten het niet uit.

 

  • Dat deed een Amerikaans meidentrio (6) in 1962 wel. En om deze ketting compleet te maken : De naam van dat meidentrio zorgt al enkele jaren voor kopbrekens bij computergebruikers en privacy-regulatoren.

 

Of omgekeerd :

Welke computerterm is dus een meidentrio dat als eerste een nummer uitbracht dat eerder al wel was ingezongen, maar niet was uitgebracht door The Everly Brothers, en 1 jaar later werd gecoverd door een Brits bandje waarvan een van de leden (en zanger van die cover) z’n naam deelt met de schilder van bovenstaand werk?